2.
Oulun ravintolat tarjoavat etnistä tunnelmaa ja maailman makuja
Etniset ruokapaikat antavat vaihtelua arkiseen ruokavalioon. Jos pidät erityisesti meksikolaisista ruokalajeista, voit valita ruokalistalta vaikka makoisalla porsaalla täytettyä tortillaa ja tuoreita kasviksia. Nepalilaisessa pääset nauttimaan esimerkiksi mureaa kananrintafilettä, jättikatkarapuja tai naudanfilettä erilaisissa kastikkeissa. Näitä herkkuja maustavat muun muassa erilaiset yrtit, inkivääri, valkosipuli, kardemumma ja chili. Jos mielesi tekee maistella härkää tai lammasta, saat niitä Oulun ravintoloista vaikkapa intialaisilla kastikkeilla. Kastikkeissa maistuvat esimerkiksi curry, minttu tai pehmeä jogurtti. Makunystyrät voi herättää myös venäläisittäin graavilohella, sipulilla, smetanalla ja mädillä, sekä paistetulla vaalealla leivällä. Kreikkalaisessa voit maistella kreikkalaista salaattia, jossa on aitoa pohjois-kreikkalaista fetajuustoa. Oululaisten ravintoloiden kiinalaisia herkkuja ovat esimerkiksi kana tulisessa hapanimeläkastikkeessa tai kevätkääryleet. Turkkilaisiin tunnelmiin pääsee tilaamalla lautaselleen maan perinteistä a la carte ruokaa. Niihin kuuluvat esimerkiksi saviruukussa haudutetut pataruoat tai maukkaat lihalajitelmat turkkilaiseen tapaan.