Menu from Gustav Kitchen & Bar
Check out the menu at Gustav Kitchen & Bar and discover what everyone's craving! Know what to expect when you book a table at Gustav Kitchen & Bar: From appetizers to desserts, discover the delicious food awaiting you. You can even peek at the prices, menu highlights and popular dishes from Gustav Kitchen & Bar. Mmm we’re getting hungry already…
Menu highlights
Includes dishes that are:
Gluten-free
Vegan
Vegetarian
Starters
TARTARIA, SIPULIA & PUOLUKKAA
Tällä kertaa isäntämme on päättänyt yhdistää naudan sisäfileestä valmistetun tartarin kanssa pikkelöityä puolukkaa ja karamellisoitua sipulimajoneesia. Maustepippureilla maustettu öljy, paahdettu sipuli sekä raastettu parmesan täydellistävät kokonaisuuden. (L, saatavilla G)
PUNAJUURICARPACCIO
Punajuuri on yksi Gustavin lempijuurikkaista, jota isäntämme ylpeydellä tarjoilee kasvisruokien ystäville. Tähän annokseen marinoidun punajuuren tovereina toimivat Västerbottenin juustosta valmistettu kreemi, suolattua boysenmarjaa sekä raastettua keltuaista. Juhlat lautasella, olkaa hyvä! (L,G, saatavilla VEG)
SIIKAA, PALSTERNAKKAA & OMENAA
Isäntämme ylistää siikaa, joka koreilee tyylikkäästi vain maullaan. Sokerisuolatun hopeakyljen kanssa Gustav tarjoilee pikkelöityä palsternakkaa, fenkolilla maustettua majoneesia sekä omenasta ja kurkusta valmistettua lientä. Kruunuksi hieman Japanin keittiön shiso-lehtiä - ja siinä se. (M,G)
Mains
KURPITSARISOTTO
Tämä kevään väreihin sopiva risotto on yksi Gustavin lempiruoista, joka sopii kaikkiin aikoihin ja paikkoihin. Se tuo mieleen erään lämpimän kevään Välimeren saarilla, jolloin elämästä nautittiin ilman huolen häivää. Hyvä ruoka oli olennainen osa onnistunutta matkakokemusta ja tämä resepti kulkeutui mukaan kotiin asti. Reseptin mukaan risotto tanssii kattilasssa kurpitsapyreen kanssa ja lopuksi joukkoon lisätään puffattua kvinoaa sekä granaattiomenaa. (L,G, saatavilla VEG)
RÖSTI
”Uteliaisuus on kokkailun korkein hyve” on isäntämme kirjaamaton sääntö, jota hän noudattaa aina patojensa äärellä. Niinpä keittiön perusraaka-aineista loihdittiin annos, joka maistuu kokeneemmallekin kulinaristille: perunasta ja kikherneestä paistetun röstin päälle lisätään sitruunahummusta, kyssäkaalia sekä piimästä ja jogurtista valmistettua kastiketta. (L,G saatavilla VEG)
KUHAA & SINISIMPUKKAKASTIKETTA
Kaikki kala-annosten ystävät käsi pystyyn! Tällä kertaa arvokaloista, kuha pääsee paistettuna estradille. Kuhan kyytipojaksi on keitetty sinisimpukoista täyteläinen kastike ja lautaselle löytää tiensä myös brandade - kalasta ja perunoista valmistettu muhennos. Pikkelöity punasipuli tuo hapokkuutta annokseen ja marinoitu kirjolohen mäti kruunaa lautasen kuninkaan. (L saatavilla,G)
Desserts
SUKLAAKAKKUA, KINUSKIA & MALLASJÄÄTELÖÄ
Gustav on tunnetusti makeiden herkkujen ystävä ja tämä on yksi isäntämme lempijälkiruoista, kun päivään tarvitaan lohtua. Pehmeän suklaakakun lisäksi tarjoillaan mallasjäätelöä ja kahvilla maustettua kinuskia, jota lisätään annokseen runsain mitoin. Voi pojat mikä lopetus aterialle! (L, saatavilla G)
HILLAA, LAKRITSIA & MARENKIA
Tämän jälkiruoan valmistamiseen osallistuivat Gustavin lapsenlapsetkin - viime syksynä suolla, kumisaappaat jalassa ja marjaämpärit kourassa nimittäin. Nyt syksyn säilötyistä hilloista syntyy täyteläinen juustokakku! Jottei annos kävisi liian tylsäksi, lisätään lautaselle kurpitsansiemenistä valmistettu praline, lakritsijäätelöä ja lopuksi paahdetaan marenkia kakun päälle. (L,G)
MUSTIKKAA, MAITOA & KUUSTA
Parhaat reseptit kulkeutuvat sukupolvelta toiselle. Jo pienenä poikana Gustav sai nauttia isoäidin leipomaa mustikkapiirakkaa, jota valmistaessaan hän palaa takaisin lapsuuden muistoihin Keminmaahan. Iän tuoman kokemuksen turvin isäntämme uskaltaa lisätä annokseen kardemumma-maitomoussea sekä kuusijäätelöä. Tämän olisi ”mumpparakin” hyväksynyt. (L,G)